torsdag 29 november 2012

Mysdress, Onepiece, - Val av material och tvättråd

Val av material vid köp av jumpsuit, mysdress.

Precis som när vi köper kläder så kikar vi vad som finns inuti själva dressen. Vad är den gjord av?

Dessa är dom vanligaste typerna:

Plysch - Plysch skiljer sig lite ifrån bomull på den speciella känslan, antingen älskar man plysch eller så hatar man det. Plyschen behöver man oftast tvätta i lite mindre grader gentemot bomull. 30 graders program brukar vanligtvis rekommenderas. Vet du inte hur plysch känns rekommenderar jag starkt att gå och känna på det i butik innan du skulle beställa din mysdress. Ha som vana att alltid kika på etiketten i din onepiece för att säkerställa att du får en bra tvätt som inte skadar ditt kära plagg!

Mest Bomull, Lite Polyester - Detta är nog den vanligaste varianten, både i vanliga kläder och jumpsuits. Bomullen gör att plagget blir väldigt mjukt och lent, polyester används som extra stärkande och är den näst mest vanliga tygmaterialet efter bomull i hela världen! 20% av alla tygmaterial som handlas innehåller polyester. Tvättas som regel i 40 grader. Ha som vana att alltid kika på etiketten i din onepiece för att säkerställa att du får en bra tvätt som inte skadar ditt kära plagg!

Vanliga relaterade produkter med Polyester tyg är Lycra och Vinyl, men dessa har en helt annan materialkänsla i sig.

50%Bomull 50% Polyester - Är också hyffsat vanligt när vi pratar mysdress. Detta är speciellt vanligt om du köper en mysdress med omfattande logo eller tryck. Tvättas i regel också i 40 grader. Ha som vana att alltid kika på etiketten i din onepiece för att säkerställa att du får en bra tvätt som inte skadar ditt kära plagg!




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar